آشنایی با تجارت فلزات گرانبها

آشنایی با تجارت فلزات گرانبها

آشنایی با تجارت فلزات گرانبها

فلزات گرانبها چیست؟

فلزات گرانبها عناصر فلزی کمیاب و ارگانیک بوده که داری ارزش ذاتی هستند. این فلزات معمولا اکسید یا خورده نمی شوند و به طور طبیعی شفاف و براق هستند. فلزات گرانبهای اصلی طلا، نقره، پالادیوم و پلاتین در نظر گرفته می‌شوند که همگی در جواهرات مورد استفاده قرار می گیرند اما کاربردهای مختلفی نیز دارند. فلزات گرانبها در طول تاریخ بشر برای پول و ضرب سکه و همچنین ساخت جواهرات استفاده شده اند. اخیرا فلزاتی مانند طلا در دستگاه هایی از جمله آیفون و نرم افزارهای کامپیوتری استفاده می شود. برخی از فلزات گرانبها به عنوان کالایی برای ذخیره سرمایه و تجارت نیز مورد استفاده قرار می گیرند. ما در این مقاله به تجارت فلزات گرانبها و نحوه استفاده از آنها به عنوان سرمایه می پردازیم. با ما همراه باشید.

فلزات گرانبها مختلف برای تجارت چیست؟

به طور کلی چهار فلز گرانبها برای تجارت وجود دارد: طلا، نقره، پلاتین و پالادیوم. این فلزات طیف وسیعی از کاربردها را دارند و نه تنها به عنوان ذخیره تاریخی پول یا برای استفاده در جواهرات، بلکه در صنعت، الکترونیک، دارو و به عنوان آلیاژ نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به بررسی مختصر هر یک از این فلزات می پردازیم.

طلا :  طلا برای هزاران سال در تولید کالاهای گران قیمت مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه طلا در جواهرات، دکوراسیون و به لطف رسانایی آن، در گوشی‌های هوشمند و رایانه‌هایی که همه ما روزانه استفاده می‌کنیم، استفاده می‌شود.

نقره : نقره یک فلز محبوب در صنعت است که به دلیل خاصیت رسانایی، ضد باکتریایی و چکش خواری از آن استفاده می شود. این ویژگی ها به نقره طیف وسیعی از کاربردها از جمله استفاده در باتری ها، دندانپزشکی و تصفیه آب می دهد.

پلاتین : پلاتین به صورت خالص در جواهرات و کارهای دندانپزشکی استفاده می شود. اما، به عنوان یک آلیاژ نیز محبوب است . به عنوان مثال، آلیاژ پلاتین و کبالت برای ساخت آهن ربا استفاده می شود. همچنین در برخی از داروهای شیمی درمانی، به ویژه داروهایی که کارسینوم بیضه و تخمدان، سرطان ریه و لنفوم را درمان می کنند، استفاده می شود.

پالادیوم : پالادیوم دارای ترکیب و منشا یکسانی با فلز پلاتین است. بیش از نیمی از عرضه پالادیوم در مبدل‌های کاتالیزوری خودروها استفاده می‌شود. این مبدل‌ها ابزار ضروری برای تبدیل گازهای مضر مانند مونوکسید کربن به نیتروژن یا دی اکسید کربن به بخار آب هستند.

تجارت فلز چیست؟

تجارت فلزات گرانبها، معاملاتی است که توسط آن معامله گران به خرید و فروش در بازار فلزات می پردازند، معمولا از طریق پلتفرم های معاملات آنلاین امکان پذیر است. تجارت فلزات گرانبها که شامل طلا، نقره، مس، پلاتین و پالادیوم می باشد اغلب توسط سرمایه گذاران برای کمک به تنوع بخشیدن و ایجاد یک سبد سهام متوازن استفاده می شود. تجارت فلزات گرانبها، به ویژه در حوزه تجارت خرده فروشی، بر "قراردادهای متفاوت" متمرکز است که معمولا به عنوان "CFD" شناخته می شود. CFD ها به معامله گران اجازه می دهند تا در مورد تغییرات قیمت فلزات، بدون در اختیار گرفتن مالکیت مستقیم دارایی پایه، حدس و گمان کنند. CFD ها به شما امکان می دهند در مورد افزایش و کاهش قیمت ها حدس بزنید، به این معنی که می توانید در یک بازار که دارای تغییرات نزولی یا صعودی است، بر اساس حدس و گمان خود معامله کنید.

چه عواملی بر قیمت فلزات گرانبها تاثیر می گذارد؟

فلزات گرانبها به عنوان یک ذخیره با ارزش در نظر گرفته می شوند که برای برخی نشان دهنده سرمایه گذاری مطلوب در زمان عدم اطمینان بازار هستند. کمیابی ذاتی فلزات گرانبها، همراه با کیفیت انعطاف پذیری، آنها را برای جواهرات، دندانپزشکی و لوازم الکترونیکی مناسب می‌سازد. این امر موجب شده عرضه و تقاضا به یک محرک اصلی برای تعیین قیمت این فلزات تبدیل شود. سایر دلایل موثر بر قیمت فلزات در تجارت جهانی شامل تورم، سیاست های پولی و دلار آمریکا است.

مزایای تجارت فلزات گرانبها

تجارت فلزات گرانبها دارای مزایایی است که موجب شده به یک تجارت پر سود برای سرمایه داران تبدیل شود. مزایای این نوع تجارت عبارت اند از :

نوسان : تجارت فلزات گرانبها تحت نوسانات عرضه و تقاضا هستند و ارزش ذاتی آنها هرگز کاهش نمی یابد. در زمان بی ثباتی اقتصادی و سیاسی، فلزات گرانبها به دلیل ارزش ماندگاری که دارند به طور سنتی به عنوان سرمیاه گذاری امن تلقی می شوند. ما این تئوری را در سال 2016 دیدیم، زمانی که انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده باعث شد تا طلا با هجوم سرمایه گذاران، در جایگاه بسیار بالایی در بازار های معاملاتی قرار گیرد. همچنین با توجه به اینکه فلزات گرانبها بر اساس دلار هستند، به ویژه در معرض نوسانات ارزش دلار نیز قرار دارند. هنگامی که دلار کاهش می یابد، فلزات گرانبها سرمایه خوبی برای ذخیره دلار هستند.

نقدینگی : فلزات اغلب انعطاف پذیری و نقدینگی بیشتری را ارائه می دهند.

سرمایه گذاری امن : یکی دیگر از مزایای تجارت فلزات گرانبها، اطمینان بالای آنهاست. در زمان آشفتگی یا اختلال در بازار، فلزات گرانبها می توانند به عنوان سرمایه های امن عمل کنند.

تنوع سبد سرمایه گذاری : تجارت فلزات گرانبها می تواند تنوع زیاد و مورد نیاز معامله گران را در سبد سهام ایجاد کند.

کاهش کمی :  تجارت فلزات گرانبها عموما در محیطی با تورم فزاینده عملکرد بهتری دارند. این به این دلیل است که تسهیل کمی یا چاپ پول، ارزش پول در گردش را کاهش می‌دهد و خرید دارایی‌هایی را که به‌عنوان یک ذخیره قابل اعتماد ارزش تلقی می‌شوند، گران‌تر می‌کند.

زمان مناسب برای خرید و تجارت فلزات گرانبها

اکثر معامله گران بدون شک می گویند که وقتی نوبت به تجارت فلزات گرانبها می رسد، ارز اصلی دلار آمریکا است. با این حال این واقعیت باقی است که در نهایت مهم نیست فلزات گرانبها با چه ارزی خریداری می شوند، بلکه سوال بسیار مهمتر این است که زمان مناسب برای خرید آنها چه زمانی است. مناسب ترین دوره برای خرید، عموما زمان هایی است که ارزش ارزهایی که فلزات گرانبها طبق آنها خریداری می شوند، بسیار پایین است. بنابراین بهتر است در زمانی خرید کنید که مثلا قیمت طلا کاهش یافته و پتانسیل رشد بیشتری وجود دارد تا زمانی که ارزش آن در بالاترین حد تاریخی است.

تجارت فلزات گرانبها یکی از سود آور ترین بازار های معاملاتی در سطح جهانی ...