اهمیت فلزات گرانبها

اهمیت فلزات گرانبها

اهمیت فلزات گرانبها

فلزات گرانبها و انواع آنها

نامگذاری مواد فلزی خاص به عنوان فلزات گرانبها به دلیل مقاومت منحصر به فرد آنها در برابر خوردگی است. طلا و نقره به ویژه در صنعت جواهرات و سکه به عنوان وسیله مبادله از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفتند. در جدول تناوبی عناصر، در مجموع هشت فلز به عنوان متعلق به دسته فلزات نجیب طبقه بندی می شوند. طلا، نقره، پلاتین و پالادیوم به ویژه برای بازارهای جهانی از اهمیت حیاتی برخوردار هستند. در حالی که طلا یک محصول لوکس خالص با ارزش بالا در نظر گرفته می شود، فلزات نقره و پلاتین نیز در بسیاری از بخش های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این، تجارت فلزهای گرانبها بخش موفقی از سرمایه گذاری برای بیش از 70 سال بوده است. ما در این مقاله به اهمیت این فلزات از نظر شیمیایی و همچنین به عنوان سرمایه در بازار های جهانی می پرازیم. 

اهمیت فلزهای گرانبها از نقطه نظر شیمیایی

فلزات به اصطلاح نجیب یا گرانبها نام خاص خود را مدیون سطوح استثنایی مقاومت در برابر خوردگی هستند. در شرایط عادی، فلزات گرانبها بسیار پایدار هستند و به سختی اکسید می شوند. نه آب و نه قرار گرفتن در معرض هوا نمی تواند به فلزهای گرانبها آسیب برساند. از آنجایی که این فلزات از نظر شیمیایی پایدار هستند، انجام واکنش های شیمیایی با آنها دشوار است. در واقع، آنها می‌توانند در یک حالت پایدار باقی بمانند، به همین دلیل برای ذخیره‌سازی طولانی‌مدت مناسب بوده و یک ابزار مناسب برای ذخیره‌سازی سرمایه و دارایی هستند. به همین دلیل، فلزهای گرانبها همیشه برای ساخت جواهرات و سکه ها استفاده می شده است. علاوه بر این موارد، ویژگی های شیمیایی آنها موجب اهمیت این فلزات در صنایع مختلف شده است.

از فلزات گرانبها به عنوان فلزات صنعتی به ویژه در صنعت خودروسازی برای تولید مبدل های کاتالیزوری استفاده می شود. صنعت برق نیز از فلزهای گرانبها استفاده زیادی می کند. برای مثال، رایانه‌ها، تلفن‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های الکتریکی نیز ممکن است دارای قطعات طلا باشند. علاوه بر این، برخی کود ها و محصولات تولید شده در صنعت داروسازی نیز دارای فلزهای گرانبها هستند. در فناوری پزشکی، پلاتین در ساخت ضربان سازها نقش دارد. همچنین در درمان آنوریسم نقش دارد تا گشاد شدن عروق خونی شریانی یا وریدی را التیام بخشد.

اهمیت فلزات گرانبها در سرمایه گذاری در بازار های جهانی

سوالی که ممکن است ذهن بسیاری از شما را به خود مشغول کند این است که چرا فلزات گرانبها به عنوان سرمایه گذاری خریداری می شوند؟ پاسخ به این سوال راحت است چرا که از نظر تاریخی و دلایلی که ذکر شد، طلا و نقره  کالاهای با ارزش و بسیار پایدار هستند. آنها به عنوان وسیله ای برای مبادله در سراسر جهان پذیرفته شده اند. مناسب بودن فلزهای گرانبها به عنوان روشی برای ذخیره ثروت به دو دلیل است. از یک طرف به دلیل ماندگاری آنها و دوم به دلیل کمیاب بودن آنها است. به همین خاطر بسیاری از سرمایه داران از این فلزات برای حفظ ارزش دارایی خود در برابر تورم و تغییرات مالی استفاده می کنند. در ادامه به دلایلی که فلزهای گرانبها از جمله طلا را در بازار های جهانی پر اهمیت کرده است، می پردازیم.

دلایل استفاده از فلزهای گرانبها برای سرمایه گذاری

هر یک از فلزات گرانبها دارای ارزش متفاوت، مزایای متفاوت و خواص متفاوت خود است. طلا، فراوانترین فلز گرانبها برای سرمایه گذاری، از مزیت و شهرت زیادی برخوردار است. طلا به احتمال زیاد اولین فلزی بود که توسط

انسان استفاده شد. به دلیل این تاریخ و شهرت، طلا به خودی خود دارای ارزش است، اگرچه کاربردهای صنعتی زیادی به جز جواهرات برای آن وجود ندارد. نقره نیز شهرت خاصی دارد. با این حال، نقره کاربردهای صنعتی بسیار بیشتری دارد، مانند تراشه های LED. دلایل استفاده از این فلزات در سرمایه گذاری عبارت است از :

گزینه های خودگردان IRA: یکی از جنبه های اصلی سرمایه گذاری فلزات گرانبها که سرمایه گذاران از آن لذت می برند، توانایی افتتاح یک IRA خودگردان است. این گزینه، سرمایه گذاری در فلزهای گرانبها را راحت تر، قابل دسترس تر و قابل کنترل تر می کند. به عنوان یک سرمایه گذار، کنترل دارایی های خود را حفظ می کنید و تعیین می کنید که و چه زمانی بفروشید یا بخرید.

نوسانات و ریسک پایین بازار : یکی از جنبه سرمایه گذاری در فلزات گرانبها که آن را برای بسیاری از سرمایه گذاران جذاب می کند، ریسک پایین و حداقل نوسانات بازار است. در حالی که نمی توان احتمال نوسانات بازار را رد کرد، اما بیشتر فلزهای گرانبها به ویژه طلا، ضد رکود هستند و جدا از سهام و اوراق قرضه عمل می کنند. بسیاری از سرمایه‌گذاران از فلزهای گرانبها به‌عنوان پناهگاه امن خود استفاده می‌کنند.

تنوع بالا :  افزایش مستمر ارزش، ریسک کم و ثبات بازار، فلزات گرانبها را به یک سرمایه گذاری جایگزین ایده آل برای تنوع بخشیدن به سبد سهام تبدیل می کند. شایان ذکر است که سرمایه گذاری فلزهای گرانبها بدون نقص نیست. آنها دارای هزینه های مرتبط با دلالی و ذخیره سازی بوده و فاقد مزایای مالیاتی و بازپرداخت کوتاه مدت سایر سرمایه گذاری ها هستند. یعنی تا زمانی که نفروشید، بازگشت سرمایه خود را مشاهده نخواهید کرد.

ملموس بودن : در دنیای دیجیتال ما، ارز تا حد زیادی نامشهود است. شما نمی توانید پول نقد را در یک خزانه انبار کنید تا در صورت نیاز به آن دسترسی داشته باشید. از آنجایی که فلزهای گرانبها ملموس هستند، نقدینگی ساده ای نیز ارائه می دهند. این ویژگی همچنین به ارزش آن به عنوان یک سرمایه گذاری امن کمک می کند.

فرمت های مختلف : علاوه بر انواع مختلفی از فلزات گرانبها که در آنها سرمایه گذاری می شود، فرمت های مختلفی از آنها نیز وجود دارد. هنگام خرید فلزهای گرانبها، می توانید از بین سکه ها، شمش ها و ... انتخاب کنید. همین ویژگی مانند سایر ویژگی های ذکر شده، موجب اهمیت این فلزات در بازار های جهانی برای سرمایه گذاری شده است. بنابراین آنچه گفته شد، اهمیت این فلزات در بازارهای جهانی بسیار پر رنگ بوده و مهمترین مورد استفاده فلزهای گرانبها محسوب می شود.

نامگذاری مواد فلزی خاص به عنوان فلزات گرانبها به دلیل مقاومت منحصر به...